Nieuws goedkope bouwterreinen. Belangrijk!

bouwgrondAls u tot de gelukkigen behoort die er in slagen betaalbare grond te verwerven om een eigen woonhuis te mogen construeren, mag u in de handjes klappen. Heel wat mensen dromen ervan om weleens een eigen thuis te construeren. Doch dat lukt lang niet iedereen want bouwgrond is schaars en buitendien doorgaans heel duur. Wanneer u op zoek bent naar bouwgrond, dan is het wel zo handig om op de hoogte te zijn van de situatie in de omtrek waar u bouwterrein zoekt. Deze informatie kunt u onder meer tegenkomen op het net, opdat u al enig idee krijgt over bedragen, locatie, voorwaarden en dergelijke.

 

 

De verkoopprijs van bouwterrein


De prijs van bouwgrond varieert heel sterk, waarbij u kunt denken aan bouwgrond van 50 euro per vierkante meter tot wel bijna duizend euro per vierkante meter.
• De kosten van bouwgrond zijn allereerst regionaal heel verschillend. In gebieden in Holland waar bouwterrein heel beperkt is zoals in de dichtbevolkte gebieden, is bouwgrond altijd heel wat prijziger dan in dunbevolkte streken. Denk hierbij aan het verschil Zuid-Holland versus Groningen.
• Hiernaast speelt de afmeting van de kavel een rol. U betaalt per vierkante meter, dus het mag duidelijk zijn dat een grote kavel prijziger is dan een kleine.

Ingeval u echter in een bepaalde wijk een kavel van 300 vierkante meter vergelijkt met een kavel van 1200 vierkante meter, dan zal de koopprijs per vierkante meter van de grote kavel doorgaans wat lager zijn.
• Ook het bestemmingsplan speelt een rol. Koopt u bouwland in een villawijk, dan zal de prijs per vierkante meter vaak hoger zijn dan de verkoopprijs in een gewone omgeving.
• De prijs van bouwgrond op het land en buiten de bebouwde kom, is meestal lager dan in een gewilde woonomgeving in een dorp of stad.
• Als de grond al bouwrijp is gemaakt, is de prijs per vierkante meter hoger dan wanneer u dit zelf nog moet regelen.
• De vorm van het terrein en de locatie van de bouwgrond spelen ook een rol. Van een lang smal perceel zal de vierkante meter prijs lager zijn dan van een mooie rechthoek, ook al ligt deze bouwgrond in dezelfde straat. Een tuin op het zuiden is meer gewild dan op het noorden, dus (bekijk) ook dit heeft weleens effect op de koopprijs.

 

 

Prijs bouwterrein en opbouwen


goedkope bouwgrondDe koopprijs van de bouwgrond die gevraagd wordt kent u, dus als u er in slaagt een stuk bouwterrein te vinden, dan kunt u nakijken of de koopprijs van het bewuste perceel bouwgrond vergelijkbaar is met percelen in dezelfde omtrek. Doch let ook op de volgende aspecten, want die kunnen als u gaat bouwen nog prijsverhogend werken. Ga gedetailleerd na of de bouwgrond niet verontreinigd is, want als u een goedkoop stuk bouwgrond koopt wat daarna verontreinigd blijkt te zijn en schoongemaakt moet worden, dan zou u wel eens duurder uit kunnen zijn dan u gedacht had. Vraag bij de bewuste gemeente de bouwvoorschriften na, die kunnen de prijs van een te bouwen woning ook hoger maken

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Nieuws goedkope bouwterreinen. Belangrijk!”

Leave a Reply

Gravatar